Pagina's

vrijdag 27 februari 2015

Boekenweek bij BiblioNu

Van 7 t/m 15 maart is het weer de landelijke Boekenweek, met dit jaar als thema Waanzin onder het motto "Te gek voor woorden". Waanzin kan eng zijn, of verdrietig, maar ook vrolijk, creatief en leerzaam. Een dankbaar thema in de literatuur. Het in de bibliotheek gratis af te halen boekenweekmagazine staat vol met boekentips.

Exposities in Horst en Venray
In de Bibliotheek Horst is de expositie "Waanzin in de wereldliteratuur" te zien. De fraaie expositie, ontwikkeld in samenwerking met Het Dolhuys in Haarlem, bestaat uit banieren, die de waanzin in de wereldliteratuur levensgroot weergeeft in woord en beeld. In de Bibliotheek Venray zijn diverse citaten opgesteld die tot nadenken stemmen.
Online Boekentipper

Met de online Boekentipper zijn passende boeken te zoeken bij het waanzinnige thema van de Boekenweek. Er staan maar liefst 250 thematitels in. Voor elk wat wils dus. De Boekentipper is vanaf 6 maart actief. Kijk op http://boekenweek2015.campagn.es/2/
Win een reis naar IJsland

De organisatie Nederland Schrijft heeft ook dit jaar weer samen met reisorganisatie Djoser een schrijfwedstrijd georganiseerd. De bedoeling is een waanzinnig verhaal te schrijven van maximaal 1.000 woorden. Insturen kan tot en met 31 maart 2015. De winnaars gaan op reis naar IJsland met Ronald Giphart. (http://www.boekenweek.nl/schrijfwedstrijd/)
Boekenbal voor lezers

Het Boekenbal voor lezers  wordt op de laatste zaterdagavond  van de Boekenweek (14 maart dus), gehouden in De Lichtfabriek te Haarlem. Een bruisend lezersfestijn met tal van prominente auteurs,  muziek, interviews, signeersessies, voordrachten, theater en nog veel meer!
Uiteraard is Boekenweekauteur Dimitri Verhulst de eregast. Verder komen o.a.:  DBC Pierre, Hanna Bervoets, Kees van Beijnum, Gustaaf Peek & Gerrie Hondius, Menno Wigman, Erik Jan Harmens, Lieke Marsman, Mathijs Leeuwis, Jeroen Kant, Kamagurka en theatergezelschap Groots & Meeslepend. http://boekenweek.nl/boekenbalvoorlezers/

Gratis reizen met de trein

Op zondag 15 maart kan iedereen gratis met de trein reizen op vertoon van het Boekenweekgeschenk. Laat weten op www.ns.nl/tijdvoorlezen waar de reis naartoe gaat en  maak kans op twee dagkaarten voor de trein en een boekenpakket.

Geen opmerkingen: