Pagina's

donderdag 19 februari 2015

Mozaïekexpositie in de Bibliotheek Horst

’s Nachts groeien de beste ideeën


Tot 15 maart is er een expositie mozaïek van Nellie Peeters te zien in de Bibliotheek Horst. Nellie is in 2008 begonnen met haar hobby mozaïeken. Met tegeltjes in vrolijke kleuren afkomstig van de bouwmarkt of porselein dat ze in stukjes slaat, gaat Nellie aan de slag. De beste ideeën voor weer een nieuwe creatie komen meestal ’s nachts. “Als ik niet kan slapen ga ik nadenken en dan flitsen er zomaar ideeën door mijn hoofd van wat ik nog wil maken”, aldus Nellie.

Waar ze eerst in haar vrije tijd vooral bezig was met het maken van legpuzzels, verschoof de interesse naar het mozaïeken. “Is een legpuzzel eenmaal klaar, dan stop je hem in de doos en dat was het dan. Ik wilde mijn energie gaan richten op iets blijvends”, vertelt Nellie. Na het maken van een grote zon op de garagedeur, kreeg ze de smaak te pakken. Geen object is meer veilig. In principe is alles te beplakken met stukjes tegel of porselein.
 “Soms geneer ik me wel een beetje, als mensen me weer zien graaien in de bak met afvalporselein”, lacht Nellie. “Maar ik kan de verleiding niet weerstaan om regelmatig bij kringloopwinkels rond te neuzen.” Van al haar vondsten maakt ze prachtige objecten waaronder schalen en vazen. Een aantal daarvan is tot 15 maart te bewonderen in de vitrine van de Bibliotheek Horst.
Haar enthousiasme voor het mozaïeken wil Nellie graag delen. Aan een aantal vriendinnen geeft ze regelmatig een workshop. Iedereen kan het leren. Je hebt niet veel meer nodig dan een vorm (bijvoorbeeld van piepschuim), tegellijm, stukjes mozaïek en voegmiddel.Wie nog serviesstukken over heeft en hier van af wil, mag ze inleveren bij de Bibliotheek Horst. Nelly is er blij mee en maakt er ongetwijfeld weer een mooi kunststuk van. Haar werktafel is nooit leeg. Op verzoek maakt ze ook stukken in opdracht.

Geen opmerkingen: